Videos worden in steeds meer fases van het talentmanagementproces ingezet. Redenen daarvoor zijn kostenbesparing, snellere doorlooptijden en betere bedrijfsbranding. e-learning leren ontwikkeling cursus laptop

Recruiters en HR-managers investeren steeds vaker in één of andere videotool voor recruitment en voor personeelsontwikkeling. Het gebruik van de video binnen de HR-afdeling wordt steeds meer gemeengoed, aldus IT-website Techtarget dat verschillende experts aan het woord laat.

Een belangrijke redenen is het steeds jonger worden van de het werknemersbestand. En die jongere generatie verwacht en vraagt het. Aan de andere kant raakt de wat oudere werknemer steeds meer gewend aan Youtube.

Vier voorbeelden van de inzet van video:

  • In videointerviewsoftware, die ondermeer gebruikt wordt door Cisco en Disney. Deze software maakt het mogelijk te videobellen, en daarna kan de video gedeeld en voorzien van feedback worden. Bovendien kan een recruiter gebruik maken van een roostertool die ingebakken is. Een kandidaat kan zelf – binnen een bepaald tijdsframe – een tijd plannen. Dit alles scheelt veel tijd in een wervingsproces.
  • Daarnaast zetten bedrijven video ook steeds vaker in voor de assessment. In plaats van schriftelijk 200 vragen te stellen – waarvoor de kandidaat naar kantoor moet komen – worden in een videotool aan de kandidaat vier tot vijf vragen gesteld.
  • Ook voor bedrijfsbranding wordt video ingezet. Organisaties raken er steeds meer aan gewend kandidaten hun verhaal met video te vertellen. Deze video is anders dan een marketingvideo, en gaat over de bedrijfscultuur. Een recruiter hoeft zo niet telkens hetzelfde bedrijfsverhaal te vertellen, maar kan meer focussen op het beheren van de relatie.
  • En dan is er natuurlijk ook elearning waar bedrijven steeds vaker video voor inzetten. Niet alleen als de werknemer al in dienst is, ook voor het onboardingproces.

 

Bron: http://overehrm.nl/