Het is algemeen bekend dat LinkedIn het sociale medium is voor werkzoekenden. Recruiters struinen LinkedIn dagelijks af op zoek naar geschikte kandidaten. Maar hoe ziet een optimaal LinkedIn-profiel er eigenlijk uit? Wat kun je hiervoor allemaal doen? Moteq zet in dit artikel de 7 belangrijkste tips voor je op een rij!

1. Vul zoveel mogelijk in

Dit klinkt natuurlijk als een open deur, maar wil je goed gevonden worden of wil je laten zien wat je allemaal kan? Vul dan ook alles in! Van je volledige naam en e-mailadres tot aan je werkervaring. Zie jouw LinkedIn-profiel als een digitaal visitekaartje, waar je iets meer op kunt zetten dan op een daadwerkelijk visitekaartje, maar gebruik ‘m wel op die manier. Vergeet niet ook je vaardigheden in kaart te brengen.

2. Publiceer je werk

Om onder de aandacht te komen van LinkedIn-gebruiker kan het een goede manier zijn om gebruik te maken van je publicaties. Dus als je een boek hebt geschreven of een bijdrage hebt geleverd aan een artikel, plaats dit dan als publicatie op jouw LinkedIn-profiel. Je wordt 7 keer vaker gevonden op LinkedIn én het helpt je positioneren als expert, 2 vliegen in 1 klap dus

3. Voeg connecties toe

LinkedIn is niet alleen je uitgebreide digitale CV, maar het is de uitgelezen kans om een zakelijk netwerk op te bouwen of te onderhouden. Voeg daarom connecties toe, mensen die je kent óf mensen die interessant zijn. Voor jou of voor de ander. Om niet als stalker over te komen op mensen die je niet kent, maar die jij wel graag wilt toevoegen aan jouw netwerk: maak je uitnodiging persoonlijk. Vertel in het kort waarom je graag wilt ‘linken’. De kans dat iemand je uitnodiging accepteert is dan veel groter.

4. Word lid van relevante LinkedIn-groepen

LinkedIn heeft groepen geïntroduceerd om LinkedIn-gebruikers een platform te bieden waar ze kennis kunnen uitwisselen rondom een bepaald thema, zonder dat je de andere leden van een groep hoeft te kennen. Zorg ervoor dat je actief deelneemt aan een groep, je kunt deze doelgroep overtuigen van jouw expertise op het gebied van dat thema. Misschien zit daar wel een connectie bij die net op zoek is naar een nieuw talent en heb jij je droombaan al voor de helft binnen.

5. Stel vragen, vraag mensen erop te reageren én beantwoord vragen

Deze tip geldt niet alleen voor LinkedIn, maar dit geldt net zo goed voor Facebook en Twitter. De #dtv (durf te vragen) is hiervoor bedacht. Stel een vraag waar je mee zit en waarmee jouw connecties (en misschien wel hun netwerk) jou kunnen helpen. En heel simpel: op het moment dat jij mensen iets vraagt wil je ook dat er op gereageerd wordt, dus als jij iemand kan helpen met een bepaalde vraag, reageer hier dan ook op. Zij blij, jij blij

6. Stel alle instellingen goed in

Je kunt bij je instellingen aangeven dat je mails wilt ontvangen van LinkedIn. Als je een uitnodiging krijgt van nieuwe connecties of als een LinkedIn-lid je een bericht stuurt. Dit kan natuurlijk heel makkelijk zijn, dus kijk hier eens goed naar

7. Zorg voor een link naar je LinkedIn-profiel

Om veel verkeer naar je LinkedIn-profiel te krijgen, kun je ervoor kiezen om je link in je e-mailhandtekening te zetten. Ook kan het goed zijn om je LinkedIn-link op je CV te zetten. Zorg er dan wel voor dat je profiel op ‘Openbaar’ staat, anders kunnen bezoekers die geen lid zijn van LinkedIn, geen informatie over jou zien. Extra tip: Je kunt in LinkedIn je persoonlijke URL veranderen in een URL naar keuze. Hierdoor oogt je profiel gelijk een stuk professioneler. Optimaal is je URL als hij er als volgt uitziet: www.linkedin.com/in/voornaamachternaam.

Nog meer tips voor je LinkedIn profiel? Lees dan hier alle 32 LinkedIn Tips

 

Bron: HR Zone