Administratief medewerkers die een andere baan zoeken, hebben vooral kans op werk in een niet-administratief beroep. Ze kunnen goed aan de slag in klantcontactberoepen, bijvoorbeeld als intercedent bij een uitzendbureau of als callcentermedewerker.

Dat meldt UWV, die beroepen in kaart brengt die meer kans op werk bieden voor administratief medewerkers die willen overstappen. Veel administratieve processen zijn of worden geautomatiseerd.

Arbeidsmarktperspectief

Klantcontactberoepen bieden administratief medewerkers relatief veel kansen. De meeste vacatures staan open voor commercieel medewerkers binnendienst, voor callcentermedewerkers en voor medewerkers klantenservice. Ook logistieke beroepen of een beroep als woonbegeleider in een gezinsvervangend tehuis of wooncentrum bieden hen arbeidsmarktperspectief.

In de afgelopen vier jaar is ruim een derde van de werkloze secretariaatmedewerkers vanuit de WW weer in hetzelfde beroep aan de slag gegaan. Een kwart vond een andere administratieve baan en 40 procent stapte over naar heel ander werk.

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat er binnen de administratieve sector nog wel relatief veel kansen liggen op het vinden van werk als assistent-accountant of incassomedewerker.

Bronnen: UWV / ANP / Flexmarkt