Beursgenoteerde bedrijven moeten voortaan het verschil in beloning tussen werkvloer en top bekend maken in hun jaarverslag. Dat staat de herziene code voor goed bedrijfsbestuur aldus de Volkskrant. Beeld Bedrijven moeten voortaan inzicht geven in verschil beloning werkvloer en top

Bedrijven moeten voortaan niet alleen melden wat de top verdient ten opzichte van de werkvloer, ook moeten ze laten zien of dat verschil het afgelopen jaar groter of kleiner is geworden.

Inzicht geven in de interne beloningsverhoudingen is een van de nieuwe bepalingen in de zogenaamde Code van Manen. Het idee hierachter is dat beleggers en andere partijen aan de bel kunnen trekken als ze vinden dat de loonkloof te groot is of wordt.

De loonkloof is volgens het CBS vorig jaar verder gegroeid. Door nu de bedrijven zelf het verschil openbaar te laten maken, hoopt men de loonkloof te matigen. Om te bepalen of hun eigen loonkloof redelijk is, mogen de bedrijven zelf kiezen met welke groep andere bedrijven ze zich gaan vergelijken.

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl