Bijna 50% van de Nederlandse werknemers werkt ten minste de helft van de dag ergens anders dan op kantoor. Tegelijkertijd wordt thuiswerken steeds minder populair. Beeld Bijna helft werknemers werkt op afstand

Dit blijkt uit onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, onder 560 professionals in Nederland. Een belangrijke conclusie is dat op afstand werken duidelijk de norm is, maar dat dit zeker niet betekent dat mensen thuis werken. Slechts een minderheid (3%) werkt uitsluitend thuis. Respondenten gaven aan dat ze onder andere op afstand werken om productief te blijven tussen afspraken binnen dezelfde stad of tussen verschillende steden (57%).

Een vijfde van de ondervraagden geeft aan dat een business center de favoriete plek is om onderweg te werken; 13% zegt dat ze vaak in het buitenland op afstand werken. Slechts 2% van de professionals kiest ervoor om onderweg in een luidruchtig café te werken.

Concentratie en privacy

Patrick Bakker, CEO Northern, Western and Eastern Europe bij Regus: “Professionals geven duidelijk aan dat ze behoefte hebben aan werkplekken die altijd beschikbaar zijn en waar ze een paar uur, maar ook een hele dag productief kunnen zijn. Business centers zijn een populaire optie omdat ze in verschillende steden te vinden zijn en een professionele en rustige omgeving bieden waar ze zich kunnen concentreren, in tegenstelling tot luidruchtige cafés waar concentratie en privacy ver te zoeken zijn.”

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/