In Groot-Brittannië tonen mannen een groter vertrouwen in een positieve impact van de brexit op de nationale arbeidsmarkt dan vrouwen. Dat blijkt uit een studie van de Corporate Executive Board (CEB). 

Vastgesteld werd onder meer dat 22 procent van de mannen van mening was dat de brexit nieuwe mogelijkheden op de Britse arbeidsmarkt zal creëren, maar die mening wordt slechts door 14 procent van de vrouwen gedeeld.

Dit resultaat weerspiegelt volgens de onderzoekers wellicht de veronderstelling dat het vertrek uit de Europese Unie nieuw leven zal inblazen in een aantal sectoren die meestal door mannelijke werknemers worden gedomineerd.

Opgemerkt wordt dat het optimisme over de arbeidsmarkt in Groot-Brittannië dit kwartaal een stijging met 4 procent heeft laten opgetekend. Er wordt echter aan toegevoegd dat niet iedereen van een positieve evolutie is overtuigd.

Irrationeel

Minder dan een kwart van de Britse werknemers getuigt immers erop te vertrouwen dat de brexit een positieve impact zal hebben op de nationale arbeidsmarkt. Volgens de onderzoekers gaat een aantal werknemers ervan uit dat de brexit zou kunnen leiden tot de terugkeer van een aantal functies die eerder door de vooruitgang van de technologie onder druk stonden.

“Het mannelijke optimisme zal echter wellicht van korte duur zijn,” benadrukt Brian Kropp, specialist personeelszaken bij de Corporate Executive Board.

“De daling van het aantal arbeidsplaatsen met een beperkte toegevoegde waarde was het gevolg van technologische vorderingen en innovatie. Men kan zich moeilijk een rationeel beleid voorstellen dat de brexit de klok voor deze functies en industrieën zou terugdraaien.”

Er werd verder nog wel vastgesteld dat het toenemend economische vertrouwen 22 procent van de Britse werknemers zou hebben aangezet om de overstap naar een andere werkgever te overwegen. Tevens bleek dat slechts 16 procent zich bij zijn werkgever voor 100 procent inzet.

 

Bron: https://nl.express.live