cloudMedewerkers kunnen steeds vaker zelf HR-diensten regelen. Doordat steeds meer eHRM in de cloud komt te staan, worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf.

Mede door de opmars en mogelijkheden van cloud computing is Employee Self Services steeds meer gemeengoed geworden bij zowel salaris- als HRM-software. Dat blijkt uit de nieuwe “Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017” van onderzoeksbureau GBNED. Het onderzoeksbureau bracht ruim 40 toepassingen in kaart, waarvan er ruim 30 toepassingen betrekking hebben op in elk geval salarissoftware, al dan niet gecombineerd met HRM-functies.

Volgens GBNED gaat het aanbod van salarissoftware vandaag de dag verder dan alleen salarisberekeningen op basis van de vele cao’s en belastingregelingen. Steeds vaker heeft salarissoftware ook een HRM-functionaliteit, zoals verzuimregistratie, verlofregistratie of wagenparkbeheer. ‘In steeds meer gevallen kan zelfs gesproken worden van een volwaardig geïntegreerd salaris-en HRM-software’, zeggen de onderzoekers.

Voor salarissoftware lijkt het belangrijkste selectiecriterium de ondersteuning van cao’s en belastingregelingen te zijn. De meeste software ondersteunt – als het gaat om HRM-functies – in de meeste gevallen ook een zekere vorm van ziekteverzuim, verlofregistratie en urenregistratie. Maar ook functies als personeelsplanning en wagenparkbeheer behoren steeds meer tot de bagage van dergelijk oplossingen.

 

Bron: http://overehrm.nl/