Een vijfde van de werkgevers in de energiesector verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar meer mensen aan te nemen. Voor heel Nederland gaat het om 6 procent. Dat percentage was sinds 2009 niet meer zo hoog, blijkt uit onderzoek van uitzender Manpower.

De verwachte groei van de werkgelegenheid is goed nieuws, zegt directeur José Brenninkmeijer van Manpower Nederland. ,,Toch komen we langzaam aan het eind van die groei, simpelweg doordat er meer vraag naar personeel is dan aanbod”, waarschuwt ze.

Behalve de energiesector verwacht ook de tranportsector een bovengemiddelde groei van 10 procent. De zakelijke en financiële dienstverlening verwacht nog altijd meer werk te kunnen bieden met een groeiverwachting van 8 procent. Drie maanden geleden verwachtte echter nog 16 procent van de werkgevers in die sector banengroei.

Bouw

In de bouwsector verwacht 4 procent van de bedrijven meer mensen aan te kunnen nemen. Dat relatief lage cijfer heeft mogelijk te maken met het beperkte aanbod van personeel. ,,Mensen willen aannemen is één, maar ze moeten ook beschikbaar zijn.”

De ManpowerGroup Employment Outlook Survey werd afgenomen onder 59.000 werkgevers wereldwijd. Daarvan kwamen er 750 uit Nederland.

 

Bron: AllesOverHR