Veel werknemers zitten thuis met griepklachten. In Nederland is inmiddels dan ook sprake van een griepepidemie. Ook in andere landen zorgt griep voor overlast; in Frankrijk is zelfs een noodplan afgekondigd. Afbeeldingsresultaat voor griepepidemie

Sinds december is in Nederland sprake van een griepepidemie. Het gaat inmiddels om zo veel gevallen dat ziekenhuizen een opnamestop afkondigen. Ook Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben last van de epidemie. In Frankrijk hebben bijna 200 ziekenhuizen een noodplan in werking gesteld. In ziekenhuizen is het  risico dat het griepvirus zich verspreidt groot omdat kwetsbare groepen patiënten in één ruimte zitten wat de kans op  besmetting vergroot. Ook werknemers in de zorg lopen daardoor meer risico. Een goede hygiëne blijft het allerbelangrijkst om de kans op besmetting te verkleinen.

Maatregelen tegen verspreiding griepvirus

In Nederland is er sprake van  een griepepidemie als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 inwoners zich melden met griepachtige klachten en het griepvirus in neus- en keelmonsters wordt aangetroffen. Begin januari werd bij 92 op de 100.000 mensen griep vastgesteld. De huidige griepepidemie begon in Nederland begin december; toen was er een lichte piek in het verzuim door werknemers. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft op zijn website de kenmerken van griep op een rij gezet en de maatregelen die werkgevers kunnen nemen om verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan.

 

Bron: https://www.rendement.nl/