Een verdere versoepeling van het ontslagrecht is geen optie voor vakbond FNV. Dat heeft FNV-vicevoorzitter Mariëtte Patijn gezegd in een interview met De Telegraaf. Werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt verrast te zijn.

FNV verrast werkgevers met uitspraken over ontslagrecht

Volgens Patijn komt er geen nieuw allesomvattend akkoord tussen vakbonden en werkgevers over de arbeidsmarkt.

“We gaan geen afspraken wijzigen waar de werkgevers hun handtekening onder hebben gezet”, aldus Patijn in de krant. “Het aanpassen van de ontslagbescherming, betekent alleen maar meer flex. Daar beginnen we dus niet aan.” FNV wil wel afspraken maken waardoor mensen weer een vast contract krijgen.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW wijst op het belang om samen te komen tot moderne afspraken voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, met kansen voor iedereen. “We willen het mogelijk maken dat het aantal arbeidscontracten voor onbepaalde tijd juist kan groeien”, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. “Essentieel is ook dat werknemers nieuwe mogelijkheden krijgen om zich te blijven ontwikkelen in een steeds veranderende wereld.”

Het centrale polderoverleg tussen vakbonden en werkgevers is onlangs juist weer hervat. De gesprekken lagen tijdelijk stil vanwege onvrede bij de bonden, omdat de werkgevers niet meteen wilden tekenen voor eerder gemaakte afspraken om werklozen weer drie jaar een werkloosheidsuitkering te geven. Inzet van het sociaal overleg in Den Haag is momenteel het opstellen van adviezen voor het nieuwe kabinet.

 

Bron: http://www.pwnet.nl