HR-applicaties met mobiele toepassingen worden steeds populairder. Het gebruik neemt toe, zo blijkt uit het jaarlijkse 2016-2017 Sierra-Cedar HR Systems Onderzoek. Aan het onderzoek deden ruim 3.500 HR- en IT-beleidsbepalers mee van meer dan 1.500 organisaties wereldwijd.e-hrm hr-applicaties

Bijna de helft van alle ondervraagden gaf aan volgend jaar HR-processen (deels) ook mobiel te kunnen managen. Ruim twee jaar geleden was dat nog slechts 13 procent.

Processen die het vaakst mobiel gestuurd kunnen worden zijn onder meer boekhouding, talentacquisitie, verzuimmanagement en payrolling. De populariteit van mobiel softwaregebruik, heeft volgens Sierra-Cedar een belangrijke reden. Beslissers zijn zelf vaker dan ooit overwegend mobiel aan het werk en veronderstellen dat het ook voor hun personeel geldt.

Intelligent en vervlochten

Verwacht wordt overigens dat de volgende generatie mobiele toepassingen gebruik zullen maken van spraaktechnologie en kunstmatige intelligentie. Met kunstmatige intelligentie wordt bedoeld dat software zodanig ‘slim’ is, dat zijn werkresultaten niet van menselijk denken zijn te onderscheiden, of zelfs gemiddeld van intelligenter niveau zijn.

Verder stellen de onderzoekers vast dat tools steeds vaker in elkaar worden vervlochten. Als voorbeeld geeft men software die ondersteunt bij ‘total workforce’, oftewel het managen van vaste en flexibele arbeid in de breedste zin van het woord. Software die dit proces ondersteunt bevat meerdere componenten zoals planning, tijdsregistratie en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Workforce management krijgt daardoor steeds meer een strategisch karakter.

 

Bron: https://www.xperthractueel.nl/