Steeds minder bedrijfscarrierewebsites maken gebruik van de Apply With LinkedIN – knop. Deze knop maakt het mogelijk om met één druk op de knop een LinkedIN-profiel in te sturen.recruitment, sollicitatie, kandidaten

Digitaal-Werven, dat jaarlijks onderzoek doet naar de digitale inspanningen van bedrijven op het gebied van recruitment, concludeert dat na jaren van stijging van het gebruik van de Apply With LinkedIN knop, de functie dit jaar een rechte lijn laat zien. Het onderzoek Digitaal-Werven 2016 onderzocht 500 organisaties op meer dan 100 facetten van de digitale sollicitatie-ervaring. De resultaten van dit onderzoek worden op 3 november tijdens Digitaal-Werven gepresenteerd.

Het aantal bedrijfscarrierewebsites met een Apply with Linkedin knop bleef dit jaar op 20 procent steken. Vorig jaar had 21 procent van de websites een dergelijke knop. Het gebruik bleef dus bijna gelijk. In 2015 was het gebruik juist weer sterk gestegen, nadat in 2014 Linkedin aangekondigde dat de ondersteuning van de knop zou verdwijnen. Dat bleek uiteindelijk enkel het geval voor werving- en selectiebureaus.

Opvallend
Onderzoeker Bas van de Haterd vindt het opvallend dat het gebruik van de Apply With Linkedin knop nu rond de 20 procent blijft hangen. ‘Na de introductie is er eigenlijk, op 2014 na, een continue stijgende trend gezien. Nieuwe websites kregen en bijna automatisch een ‘apply with Linkedin’ knop bij. Dat lijkt nu niet meer het geval’, schrijft hij op de website Digitaal-werven.nl. De stagnatie is te meer opvallend, omdat er in 2015 en 2016 relatief veel nieuwe bedrijfscarrierewebsites zijn gestart, vervolgt Van de Haterd. ‘Het is duidelijk uit deze cijfers dat deze lang niet allemaal de mogelijkheid bieden om met Linkedin te solliciteren.’

In lang niet alle gevallen werkt de Apply with Linkedin knop ook daadwerkelijk. Van de knoppen die te vinden zijn, blijkt 5 procent niet te werken. Daar gaf de functie een foutmelding.

 

Bron: http://overehrm.nl/