Bedrijfsinformatiespecialist Graydon verwacht dat de uitzendbranche dit jaar met ruim 7% zal groeien. Bedrijven in de uitzendsector zijn positiever in hun groeiverwachtingen dan andere bedrijven. 

Dat blijkt uit Graydon’s Sectoranalyse Uitzendbranche Nederland.

Graydon telt 18.524 actieve bedrijven in de uitzendsector in Nederland. De sector kent met een gemiddelde leeftijd van uitzendbedrijven van ruim acht jaar relatief veel jonge bedrijven. Volgens de groeiprognose van Graydon zullen eenmanszaken in de uitzendsector met bijna 8,5% groeien en BV’s gemiddeld met 6,5%. Overigens is ruim 60% van de uitzendbedrijven een BV (gemiddeld bestaat 28% van Nederlandse bedrijfsleven uit BV’s).
Graydon voorspelt een groei van 7,2% in balanstotaal voor de gehele sector. De meeste uitzendbedrijven (56%) verwachten groei. (Ter vergelijking; voor het gehele Nederlandse bedrijfsleven geldt dit voor 30% van de bedrijven.) Slechts 3% van de uitzendbedrijven verwacht krimp.

Extra diensten nodig

“De uitzendbranche is sinds haar ontstaan in de jaren zestig een belangrijke bedrijfstak. De branche verstrekt een significant deel van de beroepsbevolking werk en vervult de rol van economische indicator. De toegenomen regeldruk en concurrentie zorgen voor een steeds veranderend speelveld. Het is echter vooral de economische conjunctuur waar de bureaus van afhankelijk zijn. Het gaat goed met de branche, al zijn de tijden voorbij waarin uitzendbureaus slechts een leverancier zijn van arbeidscapaciteit. Wil je in deze tijd meekomen dan zijn extra diensten en een hoog kennisniveau onontbeerlijk, zo blijkt uit ons kwalitatieve onderzoek”, zegt Maurtis van Son, accountmanager van Graydon.

Onderzoek uitzendbranche

Bedrijfsinformatiespecialist Graydon is bezig met een aanvullend en uitgebreider onderzoek in de uitzendbranche waarin de belangrijkste spelers uit de sector aan het woord komen. Dat onderzoek wordt eind 2017 verwacht.

Graydon heeft deze cijfers gepresenteerd in een infographic.

 

Bron: Graydon / https://www.flexmarkt.nl/