Grote kans dat HR-afdelingen binnenkort gebruik kunnen maken van een digitale slimme assistent. Anthony Onesto, bestuursadviseur van startups en in de directie van digitaal marketing bureau Razor Fish, werkt aan een digitale assistent voor de HR-afdeling die kunstmatige intelligentie gebruikt.

toekomst van werk De website Workforce schrijft over een Siri-achtige dienst die vragen van werknemers kan beantwoorden, bijvoorbeeld over secundaire voorwaarden. Het project waar Onesto aan werkt is momenteel nog in beta en wordt SueAI genoemd. SueAI gebruikt machine learning en algoritmen om antwoord te geven op vragen en leert van de respons die het terugkrijgt.

Meer tijd voor andere dingen

Door de dienst krijgen HR-professionals meer tijd voor andere dingen, zegt de bestuursadviseur tegen Workforce. Door SueAI hoeven HRM’ers geen vragen meer te beantwoorden van werknemers, die meteen een antwoord verwachten op vragen die niet meteen van grote waarde zijn voor het werk. Straks kunnen ze die vragen overlaten aan de digitale assistent, en zich concentreren op strategische vraagstukken.

En Onesto denkt nog veel verder. Het beantwoorden van werknemersvragen is pas de eerste stap. Na verdere ontwikkeling zou SueAI ook coachingssessies kunnen geven, of werknemersdata kunnen analyseren om managers te informeren over trends.

 

Bron: http://overehrm.nl/