LinkedIN komt met een nieuwe tool waarmee gebruikers hun salaris kunnen vergelijken met dat van anderen. Ook laat de tool zien hoeveel het salaris zou stijgen als de werknemer extra vaardigheden ontwikkelt.

De tool werkt volgens het ‘geven om te krijgen’ principe. Gebruikers moeten eerst hun eigen salaris invoeren om te zien wat mensen met dezelfde baan verdienen. Op basis van ervaring, opleiding, industrie en bedrijfsgrootte kan dan een vergelijking worden gemaakt. Zo maakt de dienst gebruik van het netwerk van meer dan 460 miljoen gebruikers om inzicht te krijgen in het salaris- en beloningsbeleid.

Ge-encrypt

De online dienst zegt overigens dat ze de data ge-encrypt opslaan en dat los van het profiel van werknemers doen. Profielen en salarissen zijn zo niet aan elkaar te koppelen. LinkedIN schrijft erover in de Frequently Asked Questions: ‘Recruiters zullen niet in staat zijn jouw salarisgegevens te zien, en hebben hier ook op geen enkele manier toegang toe. Eigenlijk, is niemand in staat om jouw salarisdata te zien. Geef je je data, dan wordt deze versleuteld met de RSA-2048-technologie. Zo zorgen we ervoor dat jouw gegevens veilig opgeborgen en beschermd blijven.’

LinkedIN Salary is momenteel alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittanië. Maar het online bedrijf heeft plannen om de tool volgend jaar naar andere landen uit te rollen.

 

Bron: http://overehrm.nl/