Organisaties die jonge talenten uit de generatie Y aan zich willen binden, moeten volop leer- en ontwikkelmogelijkheden bieden. Werkgevers doen er daarom goed aan te onderzoeken wat de interesses zijn van deze millennials en wat hun wensen zijn als het gaat om ontwikkeling.

Generatie Y wil eindeloos ontwikkelen

Wie jonge talenten (geboren tussen 1980 en 2001) wil binden, moet met zwaarder geschut komen dan een incidentele workshop of cursus. Het is van belang dat de werkgever een actieve bijdrage levert aan hun ontwikkeling. Daarnaast moeten deze medewerkers natuurlijk worden uitgenodigd om zelf de regie over hun carrière te nemen. Dit blijkt uit een whitepaper van Profile Dynamics, ontwikkelaar van de gelijknamige drijfverenanalyse.

Enthousiast, optimistisch, zelfverzekerd
Generatie Y bestaat uit een enthousiaste, optimistische en zelfverzekerde groep mensen die behoorlijk veeleisend kan zijn. Ze willen steeds meer, want werk moet leuk, uitdagend en bovenal divers zijn. Generatie Y wil iets bereiken in het leven en dus ook in hun loopbaan.

Door ontwikkelkansen op maat aan te bieden, krijgen de jonge talenten de kans meer uit hun carrière te halen, hierdoor blijven ze geprikkeld. Daarnaast zorgt het op maat maken van ontwikkelkansen ervoor dat deze altijd goed aansluiten bij hun wensen.

Einde loze leer- en ontwikkelmogelijkheden
“Een stimulerende werkomgeving met een eindeloze stroom aan leer- en ontwikkelmogelijkheden, dát is waar generatie Y naar op zoek is”, vertelt Wilma Kuipers, Director Business Development bij Profile Dynamics.

“Hun verlangen naar innovatie en creativiteit moet bevredigd worden. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door ontwikkelmogelijkheden te personaliseren, ofwel op maat te maken. Generatie Y beoordeelt hun werkgever niet alleen op de vraag hoe boeiend en afwisselend het werk is, maar ook hoe sterk ze geprikkeld en uitgedaagd worden. Door hen de kans te geven zich binnen de organisatie te ontwikkelen, op de wijze die zij zelf kiezen, kun je jonge talenten aan de organisatie binden.”

 

Bron: https://www.personeelsnet.nl