De helft van de Nederlanders, denkt dat zijn functie er over tien jaar door technologische ontwikkelingen heel anders uitziet. Ruim een kwart vreest voor zijn baan, wanneer hij geen nieuwe technologische vaardigheden aanleert. Gebrek aan computerkennis kan baan kosten

Een kwart van de Nederlanders heeft moeite om alle technologische ontwikkelingen bij te houden. Zo geeft meer dan een derde (35 procent) van de Nederlandse ouders aan dat de kinderen slimmer of handiger zijn dan zijzelf als het gaat om technologie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft, dat nu cursussen online plaatst om kennis over software en computers op te vijzelen.

Mannen banger voor baanverlies door technologie
Hoewel vrouwen het moeilijker vinden om technologische ontwikkelingen bij te houden dan mannen (32 procent tegenover zestien procent), heerst de angst voor baanverlies juist meer onder werkende mannen (33 procent) dan onder werkende vrouwen (negentien procent).

Ook opvallend is dat 46- tot 55-jarigen hier minder wakker over liggen dan 18- tot 25-jarigen. Meer dan een op de tien werkenden (dertien procent) is bang dat zijn baan in de toekomst geautomatiseerd of door robots overgenomen wordt. Mannen zijn hier banger voor dan vrouwen. 

Collega moet helpen bij computerproblemen
Mannen (68 procent) lossen vaak thuis computerproblemen op. Op het werk worden collega’s aan de mouw getrokken – al voelt veertien procent zich hier bezwaard over. Niet zo gek, want bijna een op de vijf kost het moeite om geduld te bewaren als anderen hen vragen computerproblemen op te lossen.

 

Bron: https://www.personeelsnet.nl