De kennis onder HR-professionals over de pensioenontwikkelingen schieten te kort, ervaren zij zelf. Dit terwijl het aantal vragen over pensioen waarmee werknemers zich bij hun HR melden toeneemt. Dat is een van de voorlopige conclusies uit een enquête die momenteel loopt onder HR-professionals. 

pensioen aow hrbeleid

Steeds meer werknemers melden zich met vragen over pensioen bij hun HR-afdeling. Zo’n 36 procent van de respondenten uit een onderzoek onder HR-professionals geeft dat aan. Het onderzoek is een initiatief van XpertHR Actueel en Nationale Nederlanden. Medewerkers blijken zich in toenemende mate bewust van de groeiende eigen verantwoordelijkheid als het gaat om hun pensioenregeling. Bijna alle HR-professionals (ruim 93 procent) zijn zich zeer bewust van de relevantie van voorlichting aan werknemers over pensioen. Zij zien een proactieve rol van HR hierin als onlosmakelijk verbonden aan goed werkgeverschap (82 procent). Dit terwijl de helft van HR-medewerkers van mening is dat de eigen kennis eigenlijk te kort schiet om vragen over pensioen goed te beantwoorden en men (79 procent) zich tevens zorgen maakt over het kennisniveau van werknemers op dit punt.

Online radio over HR en pensioen

De (tussentijdse) resultaten van het onderzoek zijn ook onderwerp van gesprek in een speciale online radio-uitzending voor HR-professionals, maandag 14 november aanstaande. Doel van de uitzending is de rol van HR in alle (voorlichting over) nieuwe pensioenontwikkelingen te versterken. De uitzending zal worden samengesteld en verzorgd door een gelegenheidsredactie bestaande uit Freek Bosse, HR-directeur bij BASF, Jurgen Wasser, HR-directeur bij Cap Gemini, Michael Visser, beleidsadviseur bij pensioen-kennisnetwerk Netspar en hoofdredacteur van Pensioen en Praktijk, Arthur van der Wal, directeur Pensioen bij Nationale Nederlanden en Yolanda Stil, hoofdredacteur van XpertHR en P&Oactueel. Bosse en Wasser deelden hun visie aangaande pensioen al eerder met XpertHR Actueel.

Online radio over pensioen

Pensioen: nieuwe kansen, nieuwe vragen. Speciale radio uitzending voor HR-professionals. Maandag 14 november van 16.00 tot 17.00 uur live te beluisteren via New Businessradio.

Pensioen enquête

Ook jouw ervaringen en verwachtingen ten aanzien van pensioen delen? Deelname aan de HR-pensioenenquête is nog steeds mogelijk. Klik hier om mee te doen >>>

 

Bron: https://www.xperthractueel.nl/