Een meerderheid van de mkb-ondernemers vindt het niet nodig om een zogenoemd vitaliteitsbeleid, maatregelen om de werknemers fit en gezond te houden, in te voeren. 

63 procent van de ondernemers zegt geen noodzaak te zien voor een dergelijk beleid, zo blijkt donderdag uit onderzoek onder ruim vijftienhonderd ondernemers van uitzendbureau Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.

“19 procent van de ondernemers geeft als reden dat het nog onbekend terrein is. 14 procent zegt dat de verantwoordelijkheid bij de medewerkers zelf ligt”, aldus het onderzoek.

Organisaties die wel een vitaliteitsbeleid hebben, focussen vooral op het voorkomen van ziekteverzuim (43 procent), het aansporen tot sporten (42 procent) en het creëren van een goede balans tussen werk en privé (32 procent).

Een gezondheidsbeleid is van belang voor bedrijven, zegt Unique. En makkelijker in te voeren dan ondernemers misschien denken. “Door actief te focussen op vitaliteit, kunnen werkgevers nog meer uit hun werknemers halen.”

“Denk bijvoorbeeld aan het nauw betrekken van medewerkers bij beslissingen, of het maken van afspraken op maat. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.”

 

Bron: NU.nl