De meeste millennials verdiepen zich weinig in hun inkomen voor later. Zo heeft iets meer dan de helft nog nooit gekeken hoe het met hun pensioen is gesteld. Plezier in het werk vinden ze veel belangrijker.

Millennial werkt vooral voor het nu

Dat blijkt uit onderzoek dat online pensioenuitvoerder BeFrank heeft laten uitvoeren. BeFrank vroeg ruim duizend millennials naar werk, inkomen en pensioen.  “Een goed pensioen lijkt millennials nauwelijks iets te deren. Een schamele 0,6 procent van de ondervraagden noemt dat als belangrijkste aspect van hun baan”, vertelt Marianne de Boer, directievoorzitter van BeFrank.

Zorgen over pensioengat

Toch maakt 30 procent zich wel zorgen over een pensioengat. Daarvan kun je spreken als een pensionado niet in staat blijkt om minimaal 70 procent van zijn laatstverdiende loon te krijgen.

‘Pensioenstelsel bestaat straks niet meer’

“Bijna 30 procent vreest straks niet voldoende gespaard te hebben. En dan is er nog de meerderheid (54 procent) die zegt hier nog niet mee bezig te zijn. De reden? Een flink deel van de millennials vindt zich daarvoor nog te jong en een deel denkt dat het pensioenstelsel niet meer bestaat tegen de tijd dat ze met pensioen gaan”, aldus De Boer. “We weten uit eerdere onderzoeken dat het met het pensioenbewustzijn in Nederland al langere tijd niet goed gesteld is, maar dat er zoveel jonge mensen zijn die geen idee hebben of ze straks rustig van hun oudedag kunnen genieten baart toch wel zorgen.”

Plezier in het werk

Op de vraag ‘wat vind jij het belangrijkste aspect in een baan?’ zet bijna de helft ‘plezier’ helemaal bovenaan. Vrouwen (51 procent) doen dat nog net iets vaker dan mannen (47 procent). Op ruime afstand volgen een goed salaris (13,6 procent), uitdagend werk (11 procent) en leuke collega’s (5,5 procent). Verder worden onder meer nog doorgroeimogelijkheden en locatie genoemd.

 

Bron: http://www.pwnet.nl/