Dat is althans het geval voor softwarebedrijf Bynder. Sinds begin 2016 mogen werknemers zelf bepalen hoeveel vrije dagen ze opnemen. Er werd ook daadwerkelijk gemiddeld meer verlof opgenomen. Beeld ‘Onbeperkt verlof werkt’

Volgens Chris Hall, CEO en oprichter van Bynder is onbeperkt verlof een goede zet geweest. “De belangrijkste reden om onbeperkt verlof in te voeren was dat we wilden dat onze mensen voldoende rust zouden nemen. We wilden een duidelijk signaal afgeven, zodat niemand zich beperkt zou voelen. Daarom zijn we heel blij om te zien dat er afgelopen jaar gemiddeld ook daadwerkelijk meer vrije dagen zijn opgenomen.”

Geen sprake van misbruik

Ook andere Nederlandse bedrijven zijn nieuwsgierig naar het beleid. Een van de meest gestelde vragen die Hall kreeg is of er geen misbruik van de regeling wordt gemaakt. “Het mooie is dat je hier geen misbruik van kán maken”, stelt Hall. “Het is precies onze bedoeling dat mensen meer vrij nemen en daar doen we dan ook zeker niet moeilijk over. In de praktijk zien we nu dat het allemaal zo’n vaart niet loopt, de uitschieters liggen rond een maand. Medewerkers nemen hun verantwoordelijkheid en denken ook in het bedrijfsbelang.”

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/