Van de zakelijke dienstverleners zien architecten, ingenieurs en hoveniers de toekomst het meest zonnig tegemoet. Voor het lopende tweede kwartaal verwacht een kwart van de architecten en ingenieurs een omzetstijging. Voor hoveniers geldt dat meer dan de helft (55%) van de beroepsgroep een hogere omzet voorziet.Afbeeldingsresultaat voor hovenier

Uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt verder dat in het eerste kwartaal dit jaar de omzetgroei in de zakelijke dienstverlening met 6,9% blijft aanhouden, maar dat sinds het vierde kwartaal van 2015 de groei wat afzwakt.

Prijsstijging

De omzet van de architecten is tien kwartalen op rij gestegen en van de ingenieurs zestien kwartalen op rij, nadat beide beroepsgroepen het hardst door de crisis waren getroffen. Voor hoveniers geldt een omzetgroei gedurende drie kwartalen op rij. Per saldo verwacht 4% van de architecten en ingenieurs en 10% van de hoveniers een prijsstijging te zullen doorvoeren, meldt het CBS.

 

Bron: https://fd.nl/