De arbeidsmarkt voor HR-professionals staat er goed voor. De nieuwste Stand van HR Q4 2016, samengesteld door de Intelligence Group en Compagnon, toont aan dat de beroepsgroep de wind vol in de zeilen heeft.

In het vierde kwartaal is er opnieuw sprake van een record aantal vacatures, namelijk ruim 9.400 in totaal. Met name op het gebied van werving en selectie en in de uitvoerende HR-functies is er een forse stijging van het aantal vacatures. Opvallend hierbij is de sterk toenemende vraag naar HR-professionals met een HBO-achtergrond.


De vraag naar recruiters vertoont sinds 2014 een sterke groei. Hierbij valt op dat de functie van recruiter een echte HBO-rol is.

Voorkeur in arbeidsvoorwaarden en salaris

Naast de groei in vacatures zien we enkele opvallende ontwikkelingen bij specifieke HR-functiegroepen en tussen verschillende opleidings- en ervaringsniveaus. Bijvoorbeeld op het gebied van salaris en in de voorkeuren op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Dit en meer actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor HR-professionals is gebundeld in het rapport Stand van HR.

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/