Voor 93 procent van de medewerkers is een deels besloten werkplek het meest ideaal om zich te kunnen concentreren. Voor 89 procent is dit bovendien de meest productieve plek om te werken. Beeld Ruim 90 procent medewerkers heeft voorkeur voor deels besloten werkplek

Dit blijkt uit onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, onder 500 Nederlandse professionals. Hieruit komt naar voren dat deels besloten werkplekken zorgen voor de grootste productiviteit, terwijl privékantoren de meeste privacy bieden (42%). Gedeelde kantoren zijn voor bijna 80 procent ideaal voor de onderlinge communicatie tussen teams en afdelingen.

Bevorderen samenwerking

Ondanks dat gedeelde kantoren rumoeriger gevonden worden, vindt bijna driekwart van de ondervraagden dat ze essentieel zijn voor het bevorderen van samenwerking. Voor werken op afstand worden business lounges gezien als het perfecte compromis tussen meer productiviteit (43%) en netwerken (36%).

“Moderne professionals willen de keuze hebben uit verschillende soorten werkplekken,” aldus Patrick Bakker, CEO Central Europe bij Regus. “Zo is het is steeds gebruikelijker dat collega’s van verschillende afdelingen en in verschillende functies samen een kantoorruimte delen. Een interessante vraag is daarbij wat het effect daarvan is op de productiviteit en de concentratie.”

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/