Het aantal finance vacatures is afgelopen kwartaal opnieuw gestegen. In het tweede kwartaal van 2017 waren er 4% meer vacatures voor hoogopgeleide financials (HBO- en WO-niveau) dan in het kwartaal daarvoor. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is 20%.

Recruitmentorganisatie Robert Walters analyseerde welke hoogopgeleide finance professionals in 2017 het meest gezocht worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze analyse is gebaseerd op cijfers uit Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt.

De top-10 vacatures voor financials ziet er als volgt uit:

  1. Business Controller
  2. Financial Controller
  3. Assistant Controller
  4. Accountant AA
  5. Finance Manager
  6. Accountant RA
  7. Internal Auditor
  8. Assistant Accountant
  9. Financial Project Controller
  10. Financial Analyst

 De top-3 wordt gevormd door functies die over het algemeen ingevuld worden door de zogenoemde tweede en derde stappers. Dit zijn financiële professionals met 3 tot 10 jaar werkervaring en een salaris tussen de €50.000 en €80.000 per jaar. Op dit functieniveau zien we veel vacatures door een groot verloop.

Rob Steur, senior manager finance recruitment bij Robert Walters, zegt hierover in een toelichting: “Deze groep financials is nog relatief jong, en bouwt hard aan hun carrière. Tijdens de crisis waren de mogelijkheden beperkt, waardoor de beweging nu extra sterk is. We zien mensen niet alleen een stap omhoog maken, bijvoorbeeld van Assistant Controller naar Financial Controller. Ook een overstap op gelijk niveau met betere arbeidsvoorwaarden of doorgroeimogelijkheden komt vaker voor door de economische groei.”

Grote vraag naar accountants

Door de toenemende focus op compliance ontstaat er over de gehele linie een grote vraag naar accountants, zowel intern als bij accountantskantoren. Steur: “Binnen deze beroepsgroep zijn er twee stromingen; de accountants die auditing een warm hart toedragen en er graag in doorgroeien en diegenen die accountancy zien als mooie opstap naar een carrière binnen de financiële kolom in het bedrijfsleven en uitstromen. De toenemende focus op compliance enerzijds en de behoorlijke uitstroom van accountants en assistent accountants naar het bedrijfsleven anderzijds maakt dat er veel vacatures zijn binnen dit vakgebied.”

Bron: Robert Walters / https://www.flexmarkt.nl/