30 procent van de zakenreizigers zou een minder betaalde baan accepteren als dat zou betekenen dat ze voor hun werk meer zouden kunnen reizen.

Traditionele arbeidsvoorwaarden steeds minder belangrijkDat blijkt uit nieuw onderzoek van Booking.com Business. Bedrijven moeten dan ook rekening gaan houden met een nieuw type zakenreiziger, die nieuwe ervaringen verkiest boven traditionele arbeidsvoorwaarden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Dit sluit aan bij de trend dat secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden, een gevolg van de verdergaande individualisering die we zien in de hele maatschappij.

Werkgevers zien zich met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt dan ook genoodzaakt om goed na te denken over hun eigen aantrekkingskracht voor huidige en toekomstige medewerkers.

Talentmanagement

Het onderzoek toont bovendien aan dat werkgevers reizen voor werk mogelijk zelfs onderwaarderen als instrument om te onderhandelen bij het binnenhalen van potentieel talent. Maar ze kunnen het ook inzetten om werknemers te motiveren of zelfs te behouden.

Eerder onderzoek

Uit eerder onderzoek bleek ook al dat Amerikaanse werknemers zeker geen hekel hebben aan dienstreizen; alleen al van de voorbereidingen voor een dienstreis wordt 86 procent gelukkig.

88 procent van de respondenten geeft bovendien aan dat zakelijke reizen een positief gevoel geven, 60 procent is lovend over de vrijheid die een dienstreis je als werknemer biedt.

 

Bron: PW De Gids