Nederlandse werknemers beoordelen hun werkomgeving positiever dan hun Europese collega’s, maar toch is bijna de helft (47%) daar negatief over. Oorzaken zijn veel en saai administratief werk en verouderde technologie in de organisatie.Jonge werknemers willen nieuwe technologie op het werk

Dat meldt technologiebedrijf Sharp, op basis van onderzoek onder 6.000 Europese kantoormedewerkers.

Liever eigen smartphone gebruiken
Bijna een kwart van de Nederlandse kantoormedewerkers beschrijft zijn kantoor als ‘niet inspirerend’ en een op de acht zelfs als ‘saai’. Slechts 22% van de respondenten vindt dat hun werkomgeving hen motiveert.

Vier van de tien Nederlandse werknemers vindt dat de technologie op kantoor hen belemmert. Een bijna even hoog percentage (39%) geeft aan liever de eigen apparaten zoals laptops en telefoons te gebruiken dan de apparaten van de werkgever. Een kwart doet zelfs wel eens alsof de werkapparatuur kapot is, zodat ze deze niet hoeven te gebruiken.

Werknemers ergeren zich daarnaast aan de vindbaarheid van documenten op hun computer en aan collega’s die documenten verplaatsen of nieuwe mappen aanmaken zonder een duidelijke structuur.

Jonge werknemers kritischer op techniek
Kantoormedewerkers van de generatie die geboren is na 1982, zijn iets kritischer op de technologie in hun werkomgeving dan hun oudere collega’s. Een derde van deze generatie – die geen werkend leven zonder Google kent – zegt meer gemotiveerd te zullen zijn als het kantoor over meer up-to-date technologie beschikt. Over alle leeftijden heen bedraagt dit percentage 28%.

 

Bron: https://www.personeelsnet.nl/