De arbeidsmarkt voor HR-specialisten blijft meer dan goed. Nog steeds is de vraag naar uitvoerend HR opvallend en langzaam maar zeker komt ook het WO-segment op. Dit blijkt uit de nieuwste Stand van HR Q2 2017, samengesteld door de Intelligence Group en Compagnon.

De vraag naar HR-professionals is in het tweede kwartaal van 2017 op totaalniveau gelijk gebleven met het kwartaal ervoor. Met 11.000 unieke online gepubliceerde vacatures zijn dit nog wel 23% meer vacatures dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De vraag naar HR-professionals is daarmee nog steeds ongekend hoog. Opvallend is dat de vraag naar HR-professionals met een mbo-opleiding in vergelijking met het tweede kwartaal van 2016 met 32% is toegenomen, terwijl de vraag naar hbo-opgeleiden iets is afgenomen. Dit komt door de toename in aantal vacatures voor ondersteunende functies en administratieve rollen. Door de grote vraag, blijft het werven van HR-professionals zeer uitdagend.

Lees meer over de favoriete werkgevers voor HR-professionals en de belangrijkste pullfactoren in het rapport Trends in de HR-arbeidsmarkt

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/