Per 1 januari 2017 zijn er meer werkgevers eigenrisicodrager geworden voor de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) dan er teruggekeerd zijn naar de collectieve verzekering van UWV. Veel eigenrisicodragers stapten bovendien over naar een andere private verzekeraar.
De afgelopen jaren kozen veel werkgevers ervoor om geen eigenrisicodrager voor de WGA te zijn, maar bij de collectieve verzekering van UWV aan te sluiten. Per 1 januari 2017 is echter maar liefst 20% van de werkgevers overgestapt van UWV naar een private verzekeraar. Omgekeerd stopte 17% van de werkgevers met eigen risico dragen. Van de grote werkgevers (tool) werd 27% per 1 januari eigenrisicodrager, terwijl dat bij de kleine werkgevers slechts 7% was.
Ook binnen private markt veel verschuiving
Ook binnen de private verzekeringsmarkt kijken werkgevers kritisch naar de aanbieders van verzekeringen. Een derde van de eigenrisicodragers wisselde per 2017 van verzekeraar. Zo’n overstap kan veel geld schelen: het verschil in premie tussen verzekeringen kan oplopen tot 48%. Dat blijkt uit onderzoek van risico-adviseur Aon. Dat er zo veel werkgevers kritisch naar hun WGA-verzekering kijken, hangt waarschijnlijk samen met de samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex.
Deadline voor wisselen nadert
Als uw organisatie eigenrisicodrager wil worden voor de WGA of Ziektewet (ZW) of dit juist niet meer wil zijn, is vrijdag 31 maart 2017 een belangrijke datum. Dat is namelijk de laatste dag om wijzigingen door te geven die per 1 juli 2017 van kracht moeten worden.
Bron: https://www.rendement.nl/