Met ingang van 1 januari 2017 is er op de website van de Belastingdienst een rekenhulp beschikbaar voor loonbelastingtabellen voor het kalenderjaar 2017. rekenhulp loonbelastingtabellen belastingdienst

Na het beantwoorden van enkele vragen genereert de rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor de betreffende situatie. Ook voor de speciale situaties, als iemand alleen belastingplichtig is of (gedeeltelijk) premieplichtig, genereert de rekenhulp tabellen. Deze situaties stonden tot en met 2016 in de herleidingsregels.

Groene en witte tabellen

De rekenhulp bevat standaardtabellen (de groene en witte tabellen), tabellen voor herleidingssituaties en de tabellen voor bijzondere beloningen. Voor de overige loonbelastingtabellen is nog geen rekenhulp beschikbaar.

De rekenhulp komt in plaats van de loonbelastingtabellen die de Belastingdienst jaarlijks publiceerden als download op de website. Vooralsnog is de rekenhulp alleen beschikbaar voor loonbelastingtabellen voor het kalenderjaar 2017. De tabellen van de oude jaren zijn nog te downloaden van de site van de Belastingdienst.

Nieuwsbrief loonheffingen

De informatie over de nieuwe rekenhulp stond in de laatste editie van de nieuwsbrief Loonheffingen 2017 gepubliceerd door de Belastingdienst. In deze 3e uitgave geeft de Belastingdienst ook meer informatie over de aankoop van variabele pensioenuitkeringen voor premie- en kapitaalovereenkomsten, payrolling en het Lage-inkomensvoordeel (LIV).

Interessant webinar

Wat kun je regelen met een personeelshandboek en hoe zorg je dat medewerkers ook echt gebonden zijn aan de inhoud? Tijdens een webinar op 24 januari 13.00 uur loopt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen  de belangrijkste bepalingen uit het personeelshandboek door. Meer informatie en aanmelden >>>

 

Bron: https://www.xperthractueel.nl/