Ondanks werkgerelateerde gezondheidsproblemen, komt de helft van de Nederlandse werknemers toch naar hun werk. Ruim een kwart zegt te overwegen om van baan te veranderen door de negatieve impact van de werkomgeving op hun gezondheid.

Helft zieke medewerkers komt toch op het werk

Dit zou blijken uit onderzoek van Fellowes, een internationale leverancier van kantoorartikelen.

Te lang zitten zonder pauzes
Veel klachten zijn het gevolg van de fysieke houding op de werkplek. De klachten die in het onderzoek naar voren komen zijn: rugpijn (21%), nekpijn (21%) en een pijnlijke pols of arm (15%). Gebrek aan bewustzijn over een goede fysieke houding op de werkplek, speelt hierbij een rol.

De belangrijkste ongezonde gewoontes van Nederlandse werknemers zijn: een slechte zithouding aan het bureau (39%), te lang zitten zonder pauzes (34%) en dagelijks niet genoeg water drinken (33%).

Werkgever moet meer doen aan welzijn
Werken met gezondheidsklachten kan leiden tot lagere productiviteit. Een kwart (22%) van de werknemers compenseert dit door extra uren te werken in het weekend.

Ruim een derde van de Nederlandse werknemers (35%) vindt dat hun werkgever niet genoeg doet voor hun algehele welzijn en de helft (50%) geeft aan dat ze langer in dienst zouden blijven als er meer aandacht was voor hun gezondheid.

 

Bron: https://www.personeelsnet.nl/