De Brexit maakt honderden Nederlandse bedrijven kwetsbaar. Door de Britse uittreding uit de Europese Unie kan het aantal faillissementen in Nederland toenemen.

 
Daarvoor waarschuwt kredietverzekeraar Euler Hermes in een rapport.

De belangrijkste oorzaken dat de Nederlandse ondernemingen onder druk komen te staan, zijn volgens Euler Hermes onder meer vraaguitval en investeringen die uitblijven. Ook omzetverlies door een nadelige wisselkoers speelt een rol.

”Nederland moet zich voorbereiden op aanzienlijke schade. De kans is groot dat de nadelige gevolgen groter uitpakken dan nu voorzien”, aldus Euler Hermes. De organisatie denkt dat de effecten van Brexit eind 2017 al ”in volle breedte zichtbaar zijn” voor Nederlandse ondernemingen.

Eerder lieten Nederlandse ondernemers al weten te vrezen dat de Brexit banen gaat kosten. De handel met de Britten is volgens VNO-NCW en MKB-Nederland goed voor miljarden euro’s en zeker 200.000 banen.

Daarmee is voor Nederland het belang van een goede relatie met het Verenigd Koninkrijk groter dan voor veel andere Europese landen.

 

Bron: NU.nl