Bijna een kwart (23 procent) van de werknemers van 45 tot 65 jaar heeft een minder goede gezondheid. Zij verwachten dan ook tot gemiddeld 62,5 jaar door te kunnen Beeld Kwart werknemers verwacht tot 62,5 jaar door te kunnen werkenwerken. Ruim 2,5 jaar korter dan werknemers die een goede gezondheid ervaren. Dit meldt CBS naar aanleiding van een publicatie over de rol van gezondheid bij langer doorwerken.

De ondervraagde werknemers gaven ook aan onder welke voorwaarden ze tot een hogere leeftijd kunnen doorwerken. ‘Minder uren of minder dagen per week werken’ wordt het vaakst genoemd. Ruim de helft van de werknemers vindt dat een kortere werkweek ertoe bijdraagt om langer aan het werk te kunnen zijn. Hun gezondheid maakt hierbij weinig verschil. ‘Lichter werk, lichamelijk en/of psychisch’ wordt als tweede belangrijke voorwaarde genoemd.

De leeftijd waarop mensen daadwerkelijk met pensioen gaan, lag in 2015 gemiddeld op 64 jaar en 5 maanden. De AOW-gerechtigde leeftijd bedraagt momenteel 65 jaar en 9 maanden.

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/